EXCURSIONS DE POC DESNIVELL

 

 

En construcció

Observació als membres del grup de les excursions de poc desnivell (Centpeus)

1. Inscripció. Convé que, si penseu venir a l’excursió a què heu estat convocats, aviseu per correu electrònic (o telèfon). Si no preveieu venir, no cal que digueu res (tot i que agraeixo el costum que teniu alguns dels qui acostumeu a venir gairebé sempre d’avisar també en aquest cas). Normalment no responc a aquest missatges (com sabeu, preparar les excursions porta molta feina, i convé estalviar la feina que no sigui imprescindible). Però pot anar bé que, per tenir la seguretat que he rebut el missatge l’envieu amb l’opció de «Confirmació de recepció»; d’aquesta manera només he de fer un clic i vosaltres sabeu que el missatge ha estat rebut.

2. Equipament. Cal portar:

1. Bon calçat de muntanya.

2. Segon esmorzar (és aconsellable haver fet un primer esmorzar abans de sortir de casa; si no s’ha tingut temps, es pot fer durant el camí en cotxe o a peu, però no es preveu deixar temps per a aquest primer esmorzar, parem per a esmorzar quan ja fa una estoma que caminem).

3. Bastons de muntanya: molt aconsellables per als més grans de 60 anys (fins si els braços no poden fer gaire força, els bastons serviran almenys per a mantenir l’equilibri en passar rieres o altres llocs complicats); són molt aconsellables també per als de menys edat. Veg. més informació sobre els bastons.

4. Aigua i ganyips o qualsevol aliment que ens pugui restaurar en moments que ho necessitem.

5. Dinar en la majoria d’excursions.

6. Telèfon intel·ligent, número de telèfon del responsable del grup i d’altres excursionistes anotat a la llibreta d’adreces, coneixements sobre com identificar les pròpies coordenades geogràfiques i com comunicar-les per telèfon. Veg. més informació sobre la manera de comunicar la situació geogràfica.

3. Durant l’excursió. 1. Els excursionistes més lents no han de tenir vergonya de posar-se al davant i marcar la velocitat del grup. 2. Cadascú ha de controlar que els qui vénen darrere seu segueixin; si no és així, ha d’avisar els de davant perquè s’aturin mentre els de darrere arriben. 3. Cal beure aigua sovint, especialment quan fa calor.

 

Fotografies de les excursions
(entrada amb contrasenya)

Contrasenya:
→ Retorn a la pàgina personal de Pere Casanellas